SPREKERS

Ontmoet de volgende experts op het Skipr congres Persoonsgerichte zorg

Stefanie Veraghtert

Founder The Big C (Coffee & Cancer) | Ervaringsdeskundige


Met haar master in European Comparative Social Studies en Internationaal Vergelijkende Politiek op zak, haalt Stefanie Veraghtert haar droomjob als jongerenadviseur bij UNESCO binnen. Boordenvol ambitie trekt ze richting Parijs. Agressieve baarmoederhalskanker stuurt haar met een one way ticket keihard terug naar België. De verbindende warmte van een kop koffie biedt troost en een nieuw perspectief: impactvol ondernemen. The Big C klinkt luid en duidelijk. Geen deca, maar ristretto style. Een vrouw met een missie.

Marita Bossers

Directeur Planetree


Marita Bossers is een engagement strateeg in mensgerichte zorg met een focus op shared decision making. Expertise op het gebied van leiderschap, strategie, en architect van organisatieculturen.

Dirk Ubbink

Arts, klinisch epidemioloog, hoogleraar Evidence-based Medicine en Shared Decision-Making, Amsterdam UMC


Dirk Ubbink is arts & klinisch epidemioloog, werkzaam in het Amsterdam UMC, locatie AMC, bij de afdeling Chirurgie als hoogleraar Evidence-Based Medicine en Shared Decision-Making. Hij houdt zich al jaren bezig met onderzoek, onderwijs en implementatie van deze principes in de zorg.


Marjolein de Jong

Bestuurder Alexander Monro Borstkankerziekenhuis


Dr. Marjolein de Jong studeerde klinische psychologie en geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 2001-2006 kreeg ze haar opleiding heelkunde in VUmc. Van 2007 tot 2009 was ze lid van de maatschap oncologische chirurgie in het Mesos/Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en van 2010-2012 was ze chirurg in VUmc. In 2012 richtte ze samen met advocaat Mieke van Schuppen de bv Breast Care Nederland op. Daarnaast was ze nog waarnemend mammachirurg in diverse ziekenhuizen en van 2013 tot de overname van het Alexander Monro door Breast Care Nederland was ze chirurg in het UMCU.

Jorrit Ebben

Innovatiespecialist en CSIO Academy Het Dorp


Jorrit Ebben, de Innovatie Alchemist, is een specialist op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg. Hij is opgeleid als apotheker in Utrecht en heeft daarna nog bedrijfskunde aan Nyenrode gedaan. In 2013 heeft Jorrit een switch gemaakt naar technologie en innovatie in de langdurige zorg. Dit doet hij in nauwe samenwerking met patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, universiteiten en de overheid. Bij Siza, bekend van Het Dorp, is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie en innovatie. Als alumnus van Singularity University en MIT heeft hij een heldere en uitdagende kijk op de toekomst van de langdurende zorg, die volgens hem beter en goedkoper kan, gewerkt vanuit het perspectief van de patiënt. Het voedt ook sterk zijn werk als mede-oprichter en Chief Strategy & Innovation Officer van Academy Het Dorp. Academy Het Dorp is een van de eerste R&D organisaties in de langdurende zorg die voor bedrijven, kennisinstellingen én zorgorganisaties toegankelijk is voor begeleiding van innovatie. Samen met ervaringsdeskundigen wel te verstaan.

Jeanne Bakker

Oprichter Brain Bakery en Heartist Journey Designer


Jeanne Bakker is een veelgevraagd internationaal spreker en trainer op seminars en congressen. In de afgelopen 20 jaar deed zij ruime ervaring op in het trainersvak, als opleidingskundig adviseur en beïnvloedingsexpert. Haar aanpak kenmerkt zich door vernuft, energie, praktijkgerichtheid en humor. Haar boeken en haar optredens zijn altijd prikkelend en uitdagend.

Haske van Veenendaal

Gezondheidswetenschapper, eigenaar Trant voor de zorg van morgen en promovendus ESHPM (Erasmus Universiteit)


Drs. Haske van Veenendaal is expert in gedeelde besluitvorming en kwaliteit van zorg. Het promotie-onderzoek richt zich op de implementatie van gedeelde besluitvorming in de dagelijkse praktijk. Hij leidt diverse landelijke projecten op het gebied van samen beslissen en is docent voor meer de Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en de Academie van Medisch Specialisten en is bestuurslid van de patiëntenorganisatie VSOP en het Platform Gedeelde besluitvorming.

Thomas Timmers

Co-Founder at Patient Journey App / OnlineProms / Interactive Studios


In 2003 richtte Thomas tijdens zijn studie informatica het bedrijf Interactive Studios op. In de eerste jaren ontwikkelde hij samen met zijn compagnons met name software voor banken, onderwijs instellingen en gemeenten. In 2012 deed Interactive Studios haar intreden in de zorg, met de ontwikkeling van het product OnlinePROMS. In 2015 lanceerde het bedrijf de Patient Journey App, om patiënten voor te lichten, te monitoren en uiteindelijk de zorg stukje bij beetje te verbeteren. Op dit moment maken meer dan 100 ziekenhuizen in 12 landen gebruik van deze oplossingen. Naast zijn rol als CEO is Thomas ook als PhD onderzoeker verzonden aan Radboudumc, alwaar hij het effect van interventies zoals de Patient Journey App onderzoekt.

Fenna van Breda

Internist-nefroloog, AUMC


Fenna van Breda werkt als Internist-nefroloog in het AUMC en houd zich bezig met kwetsbare patienten die moeten kiezen voor een vorm van nierfunctievervangende therapie. Als trekker van de proeftuin waardegedreven zorg mag zij samen met haar team innovatieve ideeen uitwerken en lanceren op de nierfalenpoli. Daarnaast is zij medisch manager van een niercentrum waar zij de innovaties van het AUMC ontwikkelen ook probeer te introduceren.

Tim Schuurman

partner en medeoprichter DesignThinkers Academy


Tim Schuurman is partner en mede oprichter DesignThinkers Academy. Hij heeft een MBA en MSc in and Financial Management. Hij is lang actief geweest als Business Consultant en in verschillende management rollen in het bedrijfsleven.
Hij is een ervaren en enthousiasmerende facilitator van projecten waar Service Design Thinking een nieuwe manier van werken is. Tim is een ondernemer, hij heeft verandertrajecten geinitieerd en begeleid binnen zowel private als publieke omgevingen. Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en is gewend in verschillende culturen te opereren.
Hij is een teamspeler die erop gericht is mensen binnen een team optimaal te laten presteren. Hij geeft les op Universiteiten en Hogescholen.

Robert Daverschot

dagvoorzitter


Robert Daverschot is werkzaam als onafhankelijk dagvoorzitter, gespreksleider en presentatiecoach. Zijn roots liggen in de hospitality. Tijdens zijn studie aan de Hotelschool Den Haag, werkte hij voor het Protocolbureau en hostte hij gasten van overheid en Koninklijk Huis tijdens verschillende gelegenheden. Hij startte zijn carrière bij vergaderlabel Seats2meet, opende aansluitend als hotel manager het eerste citizenM hotel op Schiphol Airport en was daarna werkzaam voor Sendsteps – een communicatiebureau dat zich richt op zakelijke events. Sinds 2017 is Robert zelfstandig ondernemer.